By Olivia Pasniciuc / 17th mai, 2016 / Turism

O zonă frumoasă din România este zona munților Ceahlău. Când vorbim de munte, ne ducem cu gândul la relaxare, aer curat și liniște. În cele din urmă vreau să vă dezvălui și vouă 4 din motivele pentru care se merită să vizitezi Ceahlăul:

1. Aer curat

Probabil si tu te-ai săturat de agitația din oraș. Sunt momente în care simțim că ne-am săturat de aerul poluat din oraș și vrem să respirăm un aer curat de munte. Pentru astfel de momente Ceahlăul este un loc minunat. Te poți relaxa, te poți odihni și poți savura o cafea delicioasă. Aerul curat de munte este totodată și benefic pentru sănătate. Sunt o mulțime de afecțiuni care pot fi tratate mai ușor datorită aerului curat.

2. Peisaje

Dacă vrei să vezi peisaje inedite în fața ochilor, în realitate, nu în poze, mergi pe Ceahlău. Atât răsăritul și apusul, cât și restul zilei sunt fascinante. Peisajele sunt incredibil de frumoase indiferent de anotimp. Primăvara te încântă cu florile care ies de sub zăpada, vara cu iarba de un verde ireal, toamna cu frunzele ei colorate și iarna cu peisaje superbe.

3. Obiective turistice

Când mergem în diverse zone ale țării ne dorim totodată și să vizităm anumite obiective turistice. În zona Ceahlăului poți vizita: Mănăstirea Durău, Bisericile de lemn din Bistricioara și Ceahlău sau Schitul Hangu. Tot în apropiere se află și Cheile Bicazului, Lacul Izvorul Muntelui, vârful Toaca, Cascada Duruitoare, etc. Bucură-te de turismul din România.

4. Distracție

Dacă ajungi în zona Ceahlăului te poți și distra. Dacă e sezon de schi, te poți distra pe pârtiile din zonă. Dacă nu e sezon de schi, te poți plimba cu ATV-ul sau poți participa și la petrecerile organizate de către proprietarii unităților de cazare.

Dacă ajungi pe Ceahlău și vrei să te cazezi într-un loc liniștit în care să te odihnești cu adevărat, doamna Marica te așteaptă la Casa Marica.