By Olivia Pasniciuc / 11th aprilie, 2016 / Turism

Săptămâna trecută vă vorbeam despre atracțiile turistice de care vă puteți bucura în județul Iași. Astăzi mergem în Nord-Vestul României și ne oprim în județul Cluj.

Clujul este un județ destul de dezvoltat din țara noastră, județ care se bucură de o serie de obiective turistice vizitate adesea de către români și nu numai. În continuare vrem să îți vorbim despre câteva dintre acestea.

  • Palatul Bánffy

Frumosul palat a fost construit între anii 1774 și 1785 de către un arhitect german pe nume Johann Eberhard Blaumann și este situat în orașul Cluj-Napoca. Celebrul palat este considerat a fi cea mai importantă clădire în situl baroc din zona Transilvanie. Palatul Bánffy este considerat a fi un monument arhitectural de importanță națională și găzduiește din anul 1951 Muzeul de Artă din Cluj.

Bánffy_Palace_in_Kluj-Napoca

  • Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Acest muzeu este cunoscut atât în România cât și în Europa. Este cel mai mare muzeu etnografic din România și al 6-lea din Europa. Muzeul a luat ființă în anul 1922 sub îndrumarea și cu ajutorul profesorului Romulus Vuia. Muzeul Etnografic se afla tot în orașul Cluj-Napoca și conține 12.000 de reviste de specialitate, 50.000 de fotografii și 5.000 de diapozitive. Este un muzeu care merita cu adevărat vizitat.

160_1265204275_IMG_3851

  • Muzeul Zoologic

Muzeul Zoologic din Cluj este un muzeu cu totul și cu totul deosebit, un muzeu care are aproximativ 300.000 de piese. Piesele prezentate sunt sub mai multe forme printre care: împăiere, preparare în lichide conservate, schelete sau uscate. Muzeul aparține Universității Babeș-Bolyai și este al 2-lea ca marime din țară. Muzeul a fost înființat în anul 1859 și este accesibil celor care vor să-l viziteze.

sala

  • Grădina Botanică Alexandru Borza și Muzeul Botanic

Aceste două obiective turistice aparțin tot Universității Babeș Boylai și a fost înființată în anul 1920 de către un celebru profesor pe nume Alexandru Borza. Gradina Botanică are o suprafață de 14 ha și numara aproximativ 10.000 de taxoni. În incinta Grădinii poți vizita și cele 6 sere în care sunt cultivate plante din diverse colțuri ale lumii. Muzeul Botanic, situat și el în incinta Gradinii Botanice se bucura de 6.900 de piese conservate sub diverse forme și 660.000 coli de herbar cu tot felul de plante culese din toate regiunile acestei lumi.

gradina-botanica-alexandru-borza-din-cluj

Dacă ajungi în Cluj-Napoca se merită să vizitezi oricare dintre aceste frumoase obiective turistice. Și nu sunt singurele, deoarece în județul Cluj mai poți vizita o multime de alte obiective turistice (statui si monumente, muzee, cetăți, palate, turnuri, strazi deosebite, clădiri istorice, etc.).