By Olivia Pasniciuc / 4th aprilie, 2016 / Turism

Orice județ e frumos în felul lui, fapt pentru care indiferent de județul în care te afli, trebuie să te mândrești cu obiectivele turistice din județul tău.

Săptămâna aceasta vrem să îți vorbim despre obiectivele turistice pe care le poți vizita în județul Iași, un județ din Moldova care merită atenția celor care vor sa viziteze România.

  • Palatul Culturii

Pentru început, vorbim de simbolul orașului Iași și anume Palatul Culturii. De-a lungul timpului, acest frumos palat a fost deschis publicului larg, pentru a se bucura de frumoasa arhitectură din interior, dar și de colecțiile de tablouri si obiecte de artă. De câțiva ani, Palatul Culturii este în renovare, însă, mai este foarte puțin timp până când va fi redeschis. Dacă ajungi prin Iași, se merită să te oprești aici chiar și pentru o clipa.

palatul-culturii-iasi

  • Bojdeuca lui Ion Creangă

Dacă ajungi în orașul Iași, trebuie să vizitezi acest loc. Locul încă își păstrează farmecul din trecut. Casa veche te duce cu gândul la trecut, la anii în care marele scriitor trăia. Casa este plină cu tot felul de obiecte vechi care i-au aparținut marelui Creangă. Bojdeuca lui Ion Creangă este muzeu memorial din anul 1918.

Bojdeuca-lui-Ion-Creangă

  • Bisericile și mănăstirile

Iașul este un oraș plin de biserici. Multe dintre ele au în spate o istorie impresionantă. Arhitectura acestora te va impresiona, iar liniștea din cadrul lor te va relaxa. Te așteaptă biserici și mănăstiri ca: Cetățuia, Golia, Trei Ierarhi, Sf. Nectarie, Bucium, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, etc.

a

  • Teiul lui Eminescu

Cei care vin în orașul Iași pentru a-l vizita, trec de cele mai multe ori prin Parcul Copou. De ce? Pentru că în interiorul acestui parc se află celebrul tei al lui Eminescu. Teiul lui Eminescu are peste 500 de ani și este protejat prin lege. De-a lungul timpului, acesta a avut nevoie de tot felul de tratamente. Teiul lui Eminescu a fost lovit de fulger in 1950, moment în care mare parte din el a fost distrus. Cu toate acestea, o mulțime de oameni și-au dat silința pentru a-l păstra și pentru a-l menține în starea în care se află astăzi. Fără Teiul lui Eminescu, în mod categoric, Parcul Copou nu ar mai fi la fel de deosebit. Dacă ajungi prin Iași, vizitează teiul cât încă mai rezistă.

aaaaa

În mod cert Iașul are cu ce se mândri. Dacă nu ai ajuns încă în acest județ, poate ar trebui să-i faci o vizită. Dacă ești din județul Iași și încă nu ai vizitat o mare parte din obiectivele turistice ale acestui oraș, poate ar fi momentul să o faci. Mândrește-te cu ceea ce are de oferit județul tău.

Săptămâna următoare ne vom opri într-un alt județ din frumoasa Românie.