By Olivia Pasniciuc / 21st februarie, 2016 / Diverse

Cu toții am auzit de faptul că aerul de munte este benefic pentru sănătate. Sunt oameni care aleg sa facă o cură de aer de munte. Aceasta durează 12 zile, 12 zile în care sunt recomandate plimbările în jurul orei 11.00 ziua și 20.00 seara. Ca o astfel de cura sa fie cu adevărat eficientă, trebuie să cauți o zonă de munte nepoluată, o zonă în care aerul să fie cu adevărat curat.

Spuneam la început că aerul de munte este benefic pentru sănătate. Iată care sunt câteva din beneficiile aerului de munte:

  • Prelungirea vieții

Cu toții ne dorim să trăim cât mai mult și cât mai bine. Dacă vrei să-ți prelungești durata de viață, aerul de munte te poate ajuta. Pentru aceasta, nu este suficient să mergi la munte de 2 ori pe an, ci trebuie să mergi cât mai des. Cu cât mai des, cu atât mai bine.

  • Refacerea forțelor

Atunci când te simți obosit/ă, poate nu ar strica o excursie la munte. Aerul de munte te va ajuta să-ți refaci forțele și să fii pregătit/ă pentru o nouă săptămână de muncă.

  • Medicament natural

Cercetările făcute de-a lungul timpului au demonstrat faptul că aerul curat de munte ajută la combaterea bacteriilor, virusurilor și ciupercilor parazite. Aerul curat de munte stimulează și armonizează procesele vitale și ajută la menținerea sănătății psihice.

  • Reducerea anxietății

Tot mai multe persoane se confruntă cu stări de anxietate. Dacă vrei să nu le mai simți, dacă vrei să te simți cât mai bine, indicat ar fi să încerci aerul de munte. Acesta te va liniști și va mai reduce din anxietate.

  • Creșterea imunității

Dacă ai probleme cu imunitatea, află că le poți rezolva mergând frecvent la munte. Aerul de munte este extrem de benefic în astfel de situații.

Așadar, alege muntele pentru o sănătate cât mai bună. Alege aerul curat de munte și nu vei regreta.

Dacă ajungi în zona munților Ceahlău, Casa Marica te așteaptă. Aici te poți relaxa și te poți bucura de aerul curat de munte.