By Olivia Pasniciuc / 11th aprilie, 2017 / Turism

Aveam în liceu o colegă din Borsec. Mereu o invidiam când vedeam ce poze frumoase avea făcute la ea în oraș. Locuia în Borsec și atunci mi-am dat seama pentru prima dată cât de frumos este acest oraș.

Orașul Borsec aparține Carpaților Orientali și se află în județul Harghita, la o altitudine cuprinsă între 850 si 950 m. Mereu m-am întrebat cum e să trăiești într-un astfel de oraș, într-un oraș de munte. Marea majoritate din noi locuim în orașe triste, în orașe cu foarte puține spații verzi. Și ce am putea face când vrem să respirăm un aer mai curat? Am putea merge la munte. Borsecul e o destinație pe care trebuie să o vezi, o destinație cu o mulțime de obiective turistice:

Peștera de gheața Borsec

Această peșteră te va uimi profund. În interiorul ei e beznă totală, însă, cu ajutorul luminii poți vedea coloane de gheață sculptate natural într-un mod incredibil de frumos. Frumusețea peșterii poate fi văzută când afară e încă rece, deoarece primăvara târziu gheața se topește.

Rezervația botanică Borsec

Rezervația botanică Borsec este o rezervație naturală de 2 hectare în care poți vedea mesteacăn pitic, un relict din perioada glaciară.

Poiana Zânelor Borsec

Poiana Zânelor este un loc absolut superb. Aici soarele bate toată ziua și o mulțime de persoane se bucură de un bronz natural.

Izvoarele de apa minerală

Dacă ajungi în Borsec în mod categoric trebuie să vezi cu ochii tai izvoarele de apa minerală și de ce nu, să te bucuri de o gură de apa rece.

Acestea sunt doar o parte din obiectivele turistice din Borsec.

Și, nu putem vorbi de Borsec fără să spunem ceva și de faimoasa stațiune Borsec. O mulțime de persoane de toate vârstele vin în stațiunea Borsec pentru tratament și relaxare. Băile cu apa minerală sunt foarte căutate și au o mulțime de beneficii. Stațiunea Borsec este cea mai veche stațiune balneo – climaterică din România.

Așadar, dacă vrei să te bucuri de un loc frumos din România, Borsec te așteaptă. Aici te poți caza în unități de cazare care au condițiile necesare pentru o vacanță ideală: Vila Riki, Pensiunea Floare de Colț, Vila Sport Borsec, Pensiunea Juliu’s, Pensiunea Korona, Vila Borsec, etc.

Dacă tocmai ai fost la Borsec și vrei să mai mergi și în alte zone, îți recomand zona munților Ceahlău. Dacă vrei o cazare Ceahlău în cele mai bune condiții, fă-ți o rezervare la Casa Marica. Cu siguranță te vei simți minunat aici, deoarece e un loc de vis și vei avea o gazdă primitoare.