By Olivia Pasniciuc / 3rd mai, 2016 / Turism

Avem o țară incredibil de frumoasă și trebuie să ne mândrim cu ea ori de câte ori avem ocazia. Satele românești sunt adesea motive de mândrie. Ele amintesc deseori de trecutul nostru și ne fac să apreciem și mai mult această țară. Sunt multe sate frumoase în Romania. Unele însă s-au remarcat în mod deosebit. Iată care:

  • Ciocănești (Suceava)

Satul Ciocănești este unul dintre satele muzeu din țara noastră. El se află în sud-vestul județului Suceava, la 102 km de orașul Suceava și la 20 de km de Vatra Dornei. În anul 2014, Ciocăneștiul a fost desemnat Satul cultural al României. În acest sat încă se păstrează obiceiurile din trecut, iar casele sunt ornate într-un mod absolut superb cu tot felul de motive tradiționale. În Ciocănești au loc tot felul de evenimente, evenimente care se desfășoară pe tot parcursul anului. Iată câteva exemple: august – Festivalul Național al Păstrăvului, Pluta pe Bistrița aurie, Serbarea stânei turistice; noiembrie – Balul gospodinelor; decembrie – Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor Populare, etc. Se merită să vizitezi acest sat în orice perioadă din an.

Casa-din-Ciocanesti

  • Rimetea (Alba)

Rimetea este un alt sat deosebit din frumoasa Românie. Acest superb sat din Transilvania este mărginit de munți, fapt pentru care se spune ca aici soarele răsare de două ori. Se merită să vezi acest lucru, se merită să vizitezi Rimetea. Acest sat este destinația ideală pentru iubitorii sporturilor extreme, deoarece pot sări cu parașuta sau pot face off the road. Totodată acesta este satul ideal pentru cei care vor să se plimbe pe munte, pentru cei care vor să facă drumeții.

rm02

  • Viscri (Brașov)

Dacă vorbim de sate deosebite, nu putem să nu amintim și de un sat din județul Brașov. Viscri este un sat care a devenit cunoscut mai mult după ce prințul Charles și-a cumpărat aici o casă. De ce? Pentru că această localitate este o oază de liniște și relaxare. În Viscri se află cea mai veche biserică săsească și celebra Dulceață de Viscri. Casele de aici sunt case tradiționale săsești si au obloane colorate. Sătenii din acest sat nu au voie să își pună termopane și nici să vopsească exteriorul caselor în culori țipătoare. Dacă alegi să petreci aici câteva zile, te poți bucura de o cazare care îmbină modernul cu tradiționalul, în sensul că ai toate utilitățile, doar că te folosești de mobilierul tradițional.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Oricare dintre aceste trei sate, dar și altele, te așteaptă cu oameni ospitalieri, cu oameni calzi, oameni care așteaptă cu drag turiști.