By Olivia Pasniciuc / 8th februarie, 2016 / Sfaturi utile

Agențiile de turism încearcă să își atragă clienții cu tot felul de oferte care par de nerefuzat. Însă, nu o data s-a întâmplat ca ofertele agențiilor sa nu fie adevărat. Ca să eviți situațiile neplăcute, trebuie să îți alegi agenția potrivita ținând cont de unele aspecte care pot fi deosebit de importante.

  • Informează-te

În primul rând, ceea ce trebuie să faci este să te informezi. Pe internet circulă rapid veștile, fapt pentru care nu ar trebui să fie prea greu. Caută informații legate de respectiva agenție, vezi ce oferte a mai avut în trecut și cât de mulțumiți sunt clienții.

  • Mergi la sediul agenției

Cel mai indicat este să faci o vizita agenției de turism pentru care te hotărăști să optezi. Mergi la sediul agenției și vezi dacă aceasta chiar există în realitate și dacă are licență de turism de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Astfel, te asiguri de faptul că apelezi la o agenție reală.

  • Ține cont de vechime

Vechimea este un lucru important. Una e să apelezi la o agenție abia apărută pe piață și alta e să apelezi la o agenție de turism care are o vechime de peste 5-10 ani. E totuși un motiv întemeiat pentru care a rezistat pe piață atâta timp.

  • Încrederea pe care ți-o inspiră

Dacă ai apelat la o anumită agenție de turism, însă aceasta nu îți inspiră încredere, renunță. Agenții de turism trebuie să știe să răspundă la toate întrebările pe care tu le pui și să se comporte într-un mod cât mai potrivit.

  • Citește cu mare atenție contractul

Dacă ai găsit agenția care ți se pare potrivită, înainte de a semna contractul citește-l cu mare atenție. Întreabă ceea ce nu înțelegi și semnează abia după ce te-ai convins că totul este clar pentru tine.

  • Ține cont de recomandări

Dacă ai cunoscuți care au apelat la o anumită agenție de turism și au fost mulțumiți, cere părerile lor. S-ar putea să fie cel mai bine să procedezi astfel. Mai bine iei în calcul părerile cunoscuților, decât părerile unor necunoscuți.

Acestea sunt câteva aspecte care sperăm să te ajute să iei decizia cea mai bună pentru alegerea agenției de turism.

Dacă vrei să călătorești în România, te așteptăm în zona Ceahlău-Durău pentru a te bucura de liniște la Casa Marica.