By Olivia Pasniciuc / 12th decembrie, 2016 / Diverse

Crăciunul se apropie și gospodinele deja au început pregătirile. Ele deja fac ordine și curățenie în case și pregătesc meniul pentru zilele de sărbătoare.

Masa de Crăciun trebuie să fie una bogată. Nimic nu trebuie sa lipsească. Bucatele sunt pregătite și în funcție de zona tării. De exemplu, de la cei din zona Moldovei nu lipsesc sarmalele și cozonacul, zeama de carne cu tocmagi, chișca sau răcitura din carne de cocos. In Ardeal, nu trebuie sa lipsească de pe masă slănina, cârnații, ciolanul afumat, ciorba de porc ardelenească, sarmalele ardelenești sau salata boef. Maramureșenii se bucură și ei de anumite bucate specifice zonei. De la masa lor de Crăciun nu lipsesc colacii împletiți, cârnații uscați, toba, friptura de porc sau sarmalele. Orice zona are propriile preparate tradiționale, dar sunt și preparate întâlnite în toate zonele țării.

De pe masa de Crăciun nu trebuie sa lipsească nici băutura. În general, românii preferă să consume de Crăciun vin fiert, palinca, țuică fiartă și alte băuturi alcoolice. Oamenii în general pun pe masa ce au, ce își permit și bineînțeles ce anume preferă. Foarte consumate de Crăciun sunt bineînțeles și băuturile carbogazoase.

În privința deserturilor, bineînțeles că nu poate lipsi cozonacul. El e prezent în marea majoritate a caselor. Pe lângă cozonac, în multe case întâlnim de Crăciun nuci, cornulețe, tarte, tort și fel și fel de alte bunătăți.

Dacă nu ai ales încă meniul de Crăciun, poate ar fi momentul să începi să te gândești la el și să te grăbești să mergi la cumpărături pentru a nu prinde prea mare aglomerație.

Dacă deja știi ce vrei să ai pe masa de Crăciun, împărtășește cu noi ideile tale. Poate ne ajuta.

Crăciun fericit să ai!