
România se poate bucura de faptul că are o mulțime de obiective turistice care trebuie vizitate măcar o dată în viață. Printre obiectivele turistice care aduc cinste României sunt și castelele. Astăzi despre ele vrem să îți vorbim. Înainte de a alege să vizitezi alte țări, poate ar trebui să iei în calcul și vizitarea României.
- Castelul Peleș
Dacă ajungi în Sinaia, vizitează celebrul castel Peleș. Acesta a fost construit între 1873 și 1914 drept locuință de vară pentru regele Carol I al României. În prezent, castelul se află în subordinea Casei Regale a României și este folosit ca și muzeu. Arhitectura este una cu totul și cu totul deosebită, turnul central având 66 de metri. Castelul are 160 de camere și o mulțime de intrări și scări. Castelul ridicat inițial a fost extins treptat, din 1988 până în 1914, moment în care lucrările de extindere au încetat, dar și viața marelui rege. Dacă ajungi la Castelul Peleș, poți vizita săli importante: Holul de Onoare, Sălile de arme, Sala de muzică, Biblioteca regală, Sala de teatru, Sala Maură, Sala Florentină și multe alte săli amenajate într-un mod deosebit.
- Castelul Bran
La 30 de km de Brașov se află Castelul Bran. Acest castel a fost construit între anii 1377 și 1382 și are o înălțime de 66 de metri. Inițial, Castelul Bran a fost construit ca o cetate militară de apărare, însă, în timp a fost modificat. În cele din urmă, în anul 1920, castelul a devenit reședință regală, proprietar fiind Regina Maria. Castelul are o arhitectură specială și este construit pe o stâncă, ceea ce îl face și mai deosebit. În prezent, Castelul Bran este un important muzeu care cuprinde obiecte din colecția personală a familiei de Habsburg.
- Castelul Hunedoarei
Ultimul castel pe care îl aducem astăzi în discuție este Castelul Hunedoarei, castel situat în orașul cu același nume. Castelul Hunedoarei mai este cunoscut și sub numele de Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor. Arhitectura acestui castel este cu totul și cu totul deosebită, ea aparținând stilului gotic. Frumusețea acestui castel l-a făcut să se afle între primele 10 destinații de basm din Europa, ceea ce nu e puțin. Construcția frumosului castel a avut loc în secolul al XV-lea sub îndrumarea lui Ioan de Hunedoara. Castelul Hunedoarei este deschis publicului larg, fapt pentru care ar trebui să iei în calcul vizitarea lui.
România este o țară minunată, o țară ce te așteaptă să o vizitezi.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.