By Olivia Pasniciuc / 6th septembrie, 2017 / Turism

Cei care iubesc să își petreacă în România concediile știu prea bine ce țară frumoasă avem. Din nefericire, multe dintre obiectivele turistice din țara noastră nu sunt apreciate la adevărata lor valoare, dar..asta este o altă discuție.

Săptămâna aceasta, dar și în săptămânile care urmează, vom vorbi despre o serie de obiective turistice din România care sunt considerate a fi printre cele mai frumoase. Ele sunt apreciate de către turiștii din România, dar și de către cei din alte țări din întreaga lume.

  • Delta Dunării

Delta Dunării este un loc cu totul și cu totul deosebit. Ea a intrat in patrimoniul mondial UNESCO in 1991 ca și rezervație a biosferei la nivel național în România și ca Parc Național în taxonomia internațională a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii. Habitatele, flora si fauna sunt cu adevărat deosebite aici. Vei avea parte de priveliști de vis, de liniște, relaxare și mâncare deosebit de gustoasă, în principal cu specific pescăresc.

  • Cimitirul Vesel de la Săpânța

Un alt loc cu totul și cu totul deosebit este Cimitirul Vesel de la Săpânța. Acesta se află în județul Maramureș și e unic prin faptul că pe cruci sunt scrise mesaje amuzante. Unele cruci sunt scrise pe ambele părți. Pe una dintre părți este descrisă viața decedatului, iar pe cealaltă motivul morții. In total sunt aproximativ 800 de cruci, ele fiind sculptate din lemn de stejar. E un muzeu în aer liber care merită vizitat.

  • Castelul Peleș

Aflat în Sinaia, pe Valea Prahovei, Castelul Peleș a fost construit între anii 1873 și 1914. Scopul a fost acela de a servi drept locuință regilor României. La ora actuală, Castelul Peleș aparține Familiei Regale a României. În interiorul acestui castel poți vizita: Holul de onoare, Biblioteca regala, Sălile de arme, Sala de muzică, Sala Florentină, Sala Maură, Sala de teatru, Sala de concerte, Apartamentul Imperial, Sala de Consilii, Cabinetul de lucru, Sufrageria, Salonul turcesc și Dormitorul regal. Toate încăperile sunt absolut deosebite, iar Castelul Peleș este un obiectiv turistic ce merita cu adevărat vizitat.

Cam atât pentru această săptămână. Revenim săptămâna viitoare cu alte obiective turistice deosebite din România.