By Olivia Pasniciuc / 28th iunie, 2016 / Evenimente

Începând cu anul 2013, în Durău, în fiecare an are loc un concurs de alergare montană. Anul acesta, concursul s-a desfășurat pe data de 26 iunie și a adunat o mulțime de participanți dornici să facă mișcare, dar să și câștige medalii și diverse sume de bani.

Concursul „Bate Toaca” este un concurs care cuprinde două categorii: maraton și cursa verticală. În cadrul categoriei maraton pot participa persoanele care au împlinit 18 ani și care nu au probleme medicale care să le interzică o astfel de competiție. La categoria cursa verticală pot participa si persoane care au o vârstă puțin mai mică și anume cele care în ziua participării au împlinit 16 ani. Pentru minori e nevoie de acordul părinților. Anul acesta, la cursa maraton au participat 113 concurenți, iar la cea verticală 225.

Traseul pentru cursa maraton are o lungime de 38 de km cu diferență de nivel pozitivă de cca. 3000 m, iar cursa verticală are o lungime de aproximativ 16 km cu diferență de nivel pozitivă de cca. 1000 m.

Dacă te interesează un astfel de concurs, poți participa și tu la următoarea ediție, însă, nu uita că trebuie să te înscrii. Anul acesta, taxa de înscriere a fost între 80 și 110 lei, în funcție de perioada anului în care participanții s-au înscris. Dacă sunt locuri disponibile, înscrierile se pot face chiar și în ziua concursului pentru o taxă de 150 lei. Taxa de participare include: tricoul, numărul de participant, diploma, medalia, pasta party, energizante, hidratare, revitalizarea pe trasee și la sosire, campare cort, toalete și dușuri.

Pentru a putea participa ai nevoie și de un echipament adecvat, echipament recomandat în funcție de categoria de cursa la care participi.

La finalul concursului, toți participanții vor primi diplome și medalii, iar cei mai buni – premii în bani.

Toate detaliile legate de concurs, inclusiv: trasee, startul, puncte de control, timp limita, validare/ședință tehnică, retragerea din cursă, oprirea, suporteri, penalizări, etc. le găsești pe site-ul oficial al concursului. Click aici pentru mai multe detalii.

Dacă ajungi la acest concurs și vrei să îți iei și câteva zile de liniște și relaxare, te așteptăm la Casa Marica pentru a gusta din proaspătul aer de munte.