By Olivia Pasniciuc / 24th noiembrie, 2015 / Sfaturi utile

Atunci când sunteți la început de drum și nu aveți copii, cel mai probabil vă petreceți vacanțele împreună, doar voi doi, fără griji și fără stres. Când însă vin copiii, lucrurile încep să se complice și trebuie să vă gândiți la ce e de făcut atunci când vreți să mergeți într-o vacanță.

De multe ori, părerile sunt împărțite. Unii părinți spun că ar lua copiii cu ei în vacanță, alții însă nu. Dacă nu îți iei copilul cu tine în vacanță, nu înseamnă că nu îl iubești. Uneori, părinții simt nevoia de a se relaxa și de a scăpa de griji măcar pentru 2-3 zile.

Să vedem acum care ar putea fi argumentele venite în sprijinul părinților care vor să își ia copiii cu ei în vacanță.

  • Copilul va începe să exploreze și alte teritorii. Pentru el va fi interesant să vadă pentru prima dată muntele, marea sau alte locuri minunate;
  • Veți începe să adunați amintiri minunate împreună, amintiri unice;
  • Dacă lucrați și de obicei copilul vostru e în grija altor persoane, să vă petreceți vacanța toți ar putea fi un motiv minunat pentru a vă bucura împreună.

De cealaltă parte se află părinții care nu intenționează să își ia copiii cu ei în vacanță. Iată de ce:

  • Vor câteva momente de liniște și relaxare doar pentru ei. Din moment ce bunicii abia așteaptă să aibă grijă de nepoți, chiar puteți să vă relaxați;
  • Copiii sunt prea fragezi pentru a rezista în anumite condiții. Dacă de exemplu vreți să plecați în vacanță în Africa, nu e foarte indicat să expuneți copilul încă foarte mic la pericolele care ar putea apărea. Unii părinți își lasă copiii acasă pentru a-i proteja.
  • Din moment ce aveți copiii cu voi în vacanță e puțin cam greu să vă faceți programul, mai ales dacă aceștia sunt foarte mici. Copiilor le trebuie respectate orele de somn, trebuie duși în locuri de distracție specifice vârstei lor, trebuie hrăniți la timp și cu mâncarea potrivită vârstei, etc.

Să vă petreceți vacanța împreună poate fi absolut minunat, dar și solicitant. Gândiți-vă bine la ce anume vă doriți de la o vacanță și faceți alegerea în funcție de necesitățile pe care le aveți, dar și în funcție de condițiile în care are loc vacanța respectivă.