By Olivia Pasniciuc / 12th ianuarie, 2017 / Sfaturi utile

În sfârșit avem zăpadă naturală, motiv pentru care pârtiile de schi din stațiunile montane au fost deschise publicului. Multe persoane deja s-au bucurat de sporturile de iarna pe pârtiile pe care a nins mai devreme sau pe pârtiile cu zăpada artificială.

Dacă nu ai reușit încă să mergi la munte anul acesta, sau dacă ai mers deja, dar vrei să revii, pregătește-te cum se cuvine.
Pentru început, ceea ce ai de făcut este să verifici starea pârtiei pe care vrei să mergi. Poate pârtia la care ai mers anul trecut e închisă în acest an, poate pârtia pe care vrei tu să mergi este o pârtie cu o dificultate nepotrivită pentru experiența ta sau poate că unele pârtii întâmpină anumite probleme. Informează-te pentru a ști ce ai de făcut.
Totodată, ceea ce trebuie să mai verifici este starea drumurilor. Iarna multe drumuri sunt închise, fapt pentru care, înainte de a te porni la drum, ceea ce trebuie să faci este să te informezi dintr-o sursă cât se poate de sigură.
Dacă tot vorbim de informațiile pe care trebuie să le cauți, nu uita să te informezi și cu privire la starea vremii. Vezi cum se anunță vremea în zona în care mergi. Vezi ce coduri sunt, deoarece vremea capricioasă din timpul iernii îți poate strica planurile.
Dacă mergi la munte echipează-te în mod corespunzător, dacă vrei să te bucuri de sporturile de iarnă. Alege îmbrăcăminte potrivită pentru sezonul rece, îmbrăcăminte potrivită pentru munte. Ai nevoie de haine groase, haine în care să nu transpiri. Cel mai bine e să le alegi de la magazinele specializate.
Alege cu mare grijă și încălțămintea. Vei avea nevoie de o pereche de bocanci care să aibă o talpă cu aderență bună, o pereche de bocanci călduroși si comozi.
Acestea sunt unele dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai in vedere atunci când mergi la munte iarna. Dacă ții cont de ele, șansele de a avea o vacanță reușita cresc.
Daca vrei să mergi la munte în zona munților Ceahlău, nu uita de Casa Marica. Aici poți petrece un timp de calitate în inima munților.