By Olivia Pasniciuc / 3rd noiembrie, 2015 / Sfaturi utile

Ieșirile pe munte sunt absolut minunate. După o astfel de activitate te încarci cu energie și cu aer curat pentru o perioadă. Cei care vor să meargă la munte, trebuie să aibă în vedere o serie de aspecte dacă vor să se bucure din plin de o astfel de călătorie. Cei care au mai fost pe munte, probabil știu deja ce trebuie să aibă cu ei.

În cele ce urmează, vom vorbi despre o serie de lucruri care nu trebuie să-ți lipsească atunci când alegi muntele ca modalitate de relaxare.

  • Echipament specific

Când spunem echipament specific, ne referim la încălțăminte și îmbrăcăminte specială. Bocancii nu trebuie să-ți lipsească din picioare, deoarece ei te vor ajuta sa urci cu ușurință muntele și în același timp să-ți protejezi picioarele. Hainele trebuie și ele alese cu grijă. Magazinele de specialitate au tot felul de haine impermeabile, haine care sunt comode și călduroase, chiar dacă la o prima vedere ele par foarte subțiri. Vizitează un magazin cu produse speciale pentru munte și echipează-te corespunzător înainte de a porni la drum.

  • Echipament de iluminat

Cei care urcă mereu pe munte spun că e foarte comod să ai o frontală atunci când pleci în astfel de călătorii, deoarece e mult mai comodă decât o lanternă. Chiar dacă nu îți plănuiești să rămâi în vârful muntelui peste noapte, nu știi niciodată ce se poate întâmpla, fapt pentru care nu trebuie să-ți lipsească o sursă de lumină, dar și baterii de rezervă pentru respectiva sursă.

  • Trusă de prim-ajutor

Trusa de prim ajutor nu trebuie să lipsească din rucsacul tău atunci când urci pe munte. Nu știi niciodată ce se poate întâmpla pe traseu, fapt pentru care orice situație neplăcută trebuie să te prindă pregătit/ă. Totodată, nu uita să ai și o serie de medicamente care ți-ar putea fi de folos la un moment dat.

Acestea sunt doar o mică parte din lucrurile pe care trebuie să le ai in vedere atunci când urci pe munte. Sunt însă și altele care îți pot fi de ajutor. Depinde acum și de nevoile pe care le ai, dar și de perioada pe care vrei să o petreci pe munte. Ceea ce am amintit noi acum sunt câteva lucruri de baza pe care trebuie să le ai in vedere atunci când vrei să urci pentru câteva ore pe munte.