By Olivia Pasniciuc / 18th iulie, 2016 / Turism

De multe ori m-am întrebat care sunt motivele pentru care românii aleg să meargă în concedii în alte țări, din moment ce noi avem o țară atât de frumoasă, cu atât de multe obiective turistice. Pentru a mă lămuri care sunt principalele motive, mi-am întrebat câțiva prieteni. Am ajuns la câteva concluzii pe care vreau să le împărtășesc cu voi.

  • Își doresc foarte mult să vadă diverse colțuri ale lumii

Mulți din prietenii mei mi-au spus că aleg anumite destinații pentru că e visul lor să le vadă. Nu poți vedea în România Turnul Eiffel, Sagrada Familia, Veneția, Marele Zid Chinezesc sau Statuia Libertății. Din moment ce ai clar în minte de mulți ani ce anume vrei să vizitezi, faci tot posibilul pentru a ajunge acolo. Mi se pare normală o astfel de gândire, din moment ce avem fiecare dintre noi tot felul de dorințe.

  • Infrastructura proastă din România

Aceasta este un motiv întâlnit destul de frecvent. Nu de puține ori mi s-a mai spus acest lucru. Dacă ești din județul Brașov, nu e greu sa vizitezi Castelul Dracula, Poiana Brașov sau Castelul Bran. Însă, dacă trebuie să ajungi din Botoșani în Brașov, cu siguranță infrastructura îți va da bătăi de cap.

  • Prețurile prea mari

Se pare ca un alt motiv pentru care românii aleg alte țări sunt prețurile. De multe ori am auzit că în alte țări prețurile sunt mai mici, iar ofertele turistice sunt de multe ori de nerefuzat.

  • Mizeria lăsată în urmă de români

O mare problemă pe care o au românii e faptul că lasă în urma lor mizerie. Din nefericire, nu suntem un popor prea civilizat in acest sens. Lăsăm în urma noastră mizerie și gunoaie, ceea ce nu e absolut deloc în regulă. Schimbarea trebuie să înceapă de azi, din acest moment. Când mergi pe plajă, la grătar sau la picnic, după ce te ridici, uită-te și vezi ce ai lăsat în urma ta. Lasă locurile curate, astfel încât să se poată bucura și alții.

Chiar dacă aceste motive ne fac să ne gândim de două ori, trebuie totuși să vizităm și România. Sunt oameni care vin din toate colțurile lumii pentru a ne vizita țara. E imposibil ca noi, ca români să nu găsim nimic frumos în ea.

Avem o țară frumoasă, o țară bogată, avem munte, avem mare, avem Deltă, avem o mulțime de locuri minunate. Haideți să ne bucurăm de România, de țara minunată pe care o avem.

Unde plănuiești să mergi în concediu anul acesta?