By Olivia Pasniciuc / 5th ianuarie, 2016 / Turism

Chiar dacă sunt momente în care nu suntem mulțumiți de țara în care trăim, trebuie totuși să recunoaștem faptul că România este o țară frumoasă când vine vorba de locurile pe care le poți vizita. Ne putem bucura atât de mare, cât și de munte, avem frumoasa Delta și o mulțime de obiective turistice ce trebuie văzute măcar o dată în viață.

Înainte de a-ți planifica vacanța în afara țării, gândește-te puțin la ce îți poate oferi țara noastră. Ai văzut cele mai frumoase locuri de la noi? Dacă nu le-ai văzut încă, alege să vizitezi o altă țară doar dacă ai un alt motiv decât acela că România nu are obiective turistice minunate.

În România sunt sute de obiective turistice care merită văzute. Amintim doar câteva dintre ele: Delta Dunării (sute de specii de păsări și pești, populația de cai sălbatici din Pădurea Letea), mănăstirile din Moldova (Agapia, Voroneț, Moldovița, Sucevița, Humor sau Putna), castele și palate fascinante (Corvinilor – Hunedoara, Țepeș – București, Banffy – Transilvania, Roșu – Bacău, Sturza – Miclăușeni/Iași, Bran – Brașov, etc.), munți de o frumusețe uimitoare (Ciucaș, Făgăraș, Apuseni, Rodnei, Bucegi, Piatra Craiului, Ceahlău, etc.).

România merită vizitată și pentru faptul că prețurile sunt accesibile. Unii spun că nu e așa, însă, câți dintre Români își permit să meargă în vacanță în alte țări? Destul de puțini.

Dacă vei alege să vizitezi România, poți contribui și la dezvoltarea turismului. Nu se poate face turism fără să existe turiști.

Indiferent de zona în care te afli, ai locuri minunate pe care le poți vizita. Caută chiar acum destinațiile turistice din zona în care te afli și planifică-ți o mini-vacanță în România. Vei fi surprins/ă de câte locuri frumoase există.

Dacă ajungi prin zona Munților Ceahlău, o zonă minunată, cu peisaje splendide, te așteptăm și pe la Casa Marica, locul în care poți simți cu adevărat liniștea naturii.