By Olivia Pasniciuc / 22nd decembrie, 2015 / Sfaturi utile

De multe ori, oamenii aleg locurile în care să-și petreacă vacanțele în funcție de anotimp. Dacă e vară ei merg de obicei la mare, iar dacă e iarnă, la munte.

Când vine vorba de mersul pe munte, faci o mare greșeală dacă optezi pentru astfel de vacanțe doar pe timp de iarnă. Muntele este absolut superb, indiferent de anotimp.

  • Primăvara

Primăvara este anotimpul în care natura renaște la viață. Iarba începe sa devină verde, iar copacii încep ușor-ușor să înflorească. Ce poate fi mai frumos decât să culegi flori de primăvară de pe munți, bucurându-te de aer curat și de priveliști absolut minunate? Trebuie să recunoaștem faptul că nicăieri nu e mai frumoasă primăvara ca la munte. Cei care au mers la munte în acest anotimp pot confirma acest lucru.

peisaje-de-munte-primavara_e67343b7a26e15

  • Vara

Vara este un anotimp în care temperaturile pot fi de nesuportat. Ce poate fi mai plăcut pentru tine decât aerul proaspăt de munte? Poți face drumeții de neuitat în timpul verii, iar mirosul de brad pur și simplu te va fermeca. Așadar, când căldura din orașe te doboară pe timp de vară, muntele poate fi destinația ideală.

vacanta-de-vara-la-munte-1440x900

  • Toamna

Sunt de nedescris peisajele de toamnă de la munte. Multitudinea de culori care pictează peisajele din munți este absolut incredibilă. Dacă ajungi într-un sat de munte este absolut încântător să vezi cum oamenii strâng frunzele și se pregătesc de sezonul rece. Dacă temperaturile sunt foarte scăzute, oamenii fac focul în sobe, iar imaginea unei case de pe coșul căreia iese fum, într-un peisaj mirific de munte este absolut senzațională.

1440x900_autumn-mountain

  • Iarna

Și iarna dă farmec absolut munților. Zăpada de pe munți, casele acoperite de zăpadă, copacii albi, totul îndeamnă la liniște și relaxare. În plus, iarna este anotimpul perfect pentru iubitorii de schi.

resize-img

Mergi în vacanțe la munte, indiferent de anotimp. Muntele te așteaptă cu brațele deschise, la fel cum o face și Casa Marica. Vei avea parte de experiențe minunate petrecute alături de cei dragi.