By Olivia Pasniciuc / 28th august, 2017 / Turism

Calendaristic, weekendul care tocmai a trecut a fost ultimul weekend de vara. Încet, încet parcă toamna își face simțită prezența. Frunzele copacilor încep să își schimbe culoarea, ploile sunt tot mai frecvente și oamenii încep să își culeagă recoltele de pe câmpuri.

Însă, dacă e toamnă nu înseamnă că trebuie să încheiem cu mersul în vacanțe. Dacă ți-ai luat de mult concediu, nu ar fi o idee rea să te mai bucuri de natura în weekenduri.

Persoanele care iubesc toamna chiar fac asta și am pentru ele câteva idei.

O prima idee ar fi aceea de a merge în marile Grădini Botanice din țară. La Iași, de exemplu, Grădina Botanică este absolut superba toamna. Există tot felul de flori de sezon, tot felul de expoziții de semințe, dovleci. Cu siguranță o să-ți placă foarte mult. Frunzele copacilor sunt diverse și totul are un aer deosebit. Dacă Iașul e departe pentru tine, alege Grădinile Botanice din București, Cluj, Timișoara, Craiova, etc.

O altă idee ar fi să alegi muntele. La munte e absolut minunat toamna. Te poți plimba prin frunze, poți admira peisajele de vis și poți respira un aer curat. Zona munților Ceahlău-Durău, de exemplu, te va încânta cu liniște și relaxare. Și dacă vrei să te asiguri de faptul că liniștea nu îți va fi perturbată de nimic, mergi la Casa Marica, în cazul în care cauți cazare Ceahlău. O să-ți placă totul aici. Mai multe detalii poți găsi pe site sau pe pagina de Facebook.

Bineînțeles că toamna poți vizita tot ce îți dorești. Cel puțin la începutul toamnei sunt accesibile toate obiectivele turistice care au fost și vara. Mulți preferă să își ia concediu la început de toamnă sau să meargă să se recreeze în weekendurile de toamnă, deoarece peste tot e mai liniște și nu mai sunt atât de mulți oameni.

Dacă nu te-ai hotărât încă ce vei face în primul weekend din toamna, încă nu e târziu. Dacă vrei să vii la munte, Casa Marica te așteaptă.