By Olivia Pasniciuc / 7th decembrie, 2015 / Turism

Ne plănuim tot felul de vacanțe în tot felul de țări mai aproape sau mai departe de țara noastră. Căutăm tot felul de destinații care să ne ofere confortul dorit, tot felul de destinații care să ne încânte privirea și sufletul.

Înainte însă de a alege o destinație într-o altă țară, ar trebui să te gândești la o destinație din România.

România se poate bucura de o mulțime de locuri de vis. Iată care sunt câteva dintre acestea.

  • Tunelul natural de la Obreja

Probabil ai văzut de multe ori imagini de vis cu tuneluri pline de vegetație. Acest tunel îți oferă o priveliște de neuitat, mai ales dacă alegi să îl vizitezi atunci când salcâmii sunt înfloriți. E un loc de vis ce te poate încărca cu energie pozitivă.

col1_52902700

  • Vulcanii noroioși

În județul Buzău, în comuna Berca se află un loc unic în România. Aici vei putea vizita vulcanii noroioși. Aceștia se regăsesc pe o suprafață de 16 ha și îți creează senzația că ești într-o altă lume.

VulcaniNoroiosi1-Buzau

  • Cimitirul Vesel de la Săpânța

Cunoscut pe plan mondial ca fiind un cimitir unic, Cimitirul Vesel de la Săpânța se face remarcat prin faptul că pe epitafurile celor decedați sunt scrise mesaje vesele care vorbesc despre cei îngropați în mormintele respective. În prezent, cimitirul numără aproximativ 800 de morminte.

cimitirul-de-la-sapanta-04

  • Delta Dunării

Delta Dunării nu are nevoie de prea multe descrieri. E cunoscută frumusețea acestui loc. Atât flora, cât și fauna te vor încânta cu tot felul de specii nemaipomenit de frumoase. În plus, dacă îți place peștele, te poți bucura de tot felul de mâncăruri cu specific pescăresc.

delta-dunarii

  • Salina din Turda

România se poate bucura de o serie de saline absolut minunate. Una dintre ele este salina de la Turda. Peisajele sunt incredibil de frumoase și în plus, în cadrul acestei saline te poți bucura de o mulțime de sporturi ca: volei, fotbal, ping-pong, bowling, dar și de concerte susținute într-un amfiteatru cu aproximativ 200 de locuri.

salina turda debarcader

Acestea sunt doar câteva destinații uimitoare din România. Mai sunt însă și altele. Să nu uităm de frumusețea munților, de farmecul Mării Negre sau de doza de liniște pe care ne-o putem lua de la bisericile și mănăstirile minunate din România.