By Olivia Pasniciuc / 16th decembrie, 2015 / Turism

La fel cum așteptăm vara pentru concedii, așa așteptăm și sărbătorile de iarnă, deoarece din nou ne putem bucura de câteva zile libere, zile în care ne putem permite să mergem în diferite locuri pentru a ne petrece sărbătorile într-un loc plăcut și relaxant.

Sărbătorile de iarnă se petrec deseori în familie, dar sunt și persoane care nu vor ca de sărbători să fie musafiri sau să primească musafiri și preferă să meargă într-un loc în care să se poată relaxa. Alții însă reușesc să-și planifice lucrurile în așa fel încât să meargă și în vacanță și să stea și cu familia.

Acum vrem să-ți recomandăm câteva locuri în care îți poți petrece vacanța de iarna.

  • Hotelul de gheață de la Bâlea Lac

Lângă Lacul Bâlea din Munții Făgăraș se află un superb hotel de gheață care așteaptă cu drag vizitatori pe timp de iarnă. Sculpturile din interiorul hotelului sunt sculptate folosind locuri de gheață chiar din lac.

Tot mobilierul și toate piesele de decor sunt sculptate în gheață. Paturile sunt acoperite cu pături din blană de ren și pături termice. La hotel se poate ajunge doar folosind telecabina. Hotelul are 12 camere care te așteaptă.

Icehotel_entrance

  • Poiana Brașov

Dacă îți plac peisajele de iarna fascinante și mai ales dacă ești pasionat/ă de schi, trebuie să vii la Poiana Brașov. Aici vei avea plăcerea de a schia pe oricare din cele 12 pârtii și te poți caza la stațiuni renumite din țara noastră.

getimage

  • Castelul Bran

Cei care au ales să viziteze Castelul Bran pe timp de iarna nu au regretat. Acesta arată minunat iarna. Pe lângă faptul că te poți bucura de frumusețea castelului, te poți și distra pe patinoarul din mini-parc sau poți schia pe pârtia de la Zănoaga, pârtie aflată la doar 3 km de castel.

ctg_castelul bran-iarna_mare

  • Faleza din Constanța

Marea majoritate a oamenilor preferă să meargă la mare pe timp de vară. Sunt însă și persoane care merg pe faleză pe timp de iarnă. Se merită. Peisajele sunt absolut senzaționale. Trebuie să vezi măcar o dată în viață faleza pe timp de iarna.

mare-cazino-iarna_5460d512801eb1

Acestea sunt o foarte mică parte din locurile pe care trebuie să le vizitezi iarna. Dacă ajungi prin frumoșii Munți Ceahlău, te așteptăm să te cazezi la Casa Marica. Aici iarna este plăcută și liniștea casei te va încărca cu energie.