
Fiecare județ în parte este deosebit prin felul lui. În absolut orice județ din țara noastră există obiective turistice care merită vizitate.
Astăzi însă nu îți vom vorbi despre obiectivele turistice din județul Suceava sau Brașov, ci îți vom vorbi despre obiectivele turistice care se află pe raza județului Neamț. Nu ți le vom numi pe toate, ci pe cele pe care le considerăm noi mai importante.
-
Lacul Izvorul Muntelui
Despre acest lac ti-am mai vorbit și aici, insă, nu putem să nu îl includem pe lista obiectivelor turistice pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în județul Neamț. Lacul de acumulare Izvorul Muntelui, sau lacul Bicaz după cum mai este el numit, s-a format pe cursul râului Bistrița și se află la doar 4 km de orașul Bicaz. Peisajul care te va întâmpina este unul cu totul și cu totul deosebit.
-
Parcul Natural Vânători Neamț
Aflat în partea de nord a județului Neamț, Parcul Natural Vânători Neamț este o arie protejată care a luat ființă în anul 1999, având ca scopuri protejarea moștenirilor naturale, spirituale și culturale, gospodărirea durabilă a pădurilor, conservarea peisajului si reintroducerea zimbrilor în mediul lor natural. Suprafața parcului este de 30.818 ha, suprafață cu o faună bogată (mamifere – ursul brun, lupul cenușiu, vulpea roșcată, iepurele de câmp; amfibieni și reptile – sălămâzdră de uscat, brotacul-verde-de-copac, șarpele orb; pești – mreană vânătă, zglăvoacă, dunăriță; insecte – fluturele tigru, croitorul mare al stejarului; păsări – bufnița, barza neagră, cinteza) și cu o floră uimitor de frumoasă formată din tot felul de arbori și arbuști, dar și ierburi.
-
Cheile Bicazului
Trebuie sa mergi măcar o dată în viață la Cheile Bicazului. Peisajul te va fascina pur și simplu. Vei fi uimit/ă de serpentinele amețitoare, dar și de peisajele de munte care îți taie respirația.
-
Cetatea Neamțului
Dacă vrei să vizitezi o cetate cu totul și cu totul deosebită, vizitează Cetatea Neamțului. Această cetate medievală a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea, de către Petru I, iar mai târziu, în secolul al XV-lea, Stefan cel Mare a fortificat-o. Zidurile cetății sunt impresionante, iar drumul pe care îl parcurgi pe podul care face legătura cu cetatea este absolut uimitor.
Acestea sunt câteva din monumentele istorice care pot fi vizitate în județul Neamț. Dacă te hotărăști sa le vezi și dacă vrei să petreci câteva zile într-o zonă de munte din județul Neamț, te așteptăm pe la Casa Marica.