By Olivia Pasniciuc / 1st februarie, 2016 / Turism

Săptămâna trecută am venit în ajutorul tău cu o serie de sugestii care să te ajute să îți petreci timpul în județul Neamț vizitând o serie de locuri frumoase.

Cum însă județul Neamț are o mulțime de obiective turistice atractive, continuăm astăzi  cu altele care te vor încanta.

  • Mănăstirea Agapia

Una dintre cele mai frumoase mănăstiri din România se află în județul Neamț. Este vorba de celebra mănăstire Agapia. Mănăstirea Agapia este o mănăstire de maici situată în mijlocul unei păduri, la 9 km de orașul Târgu Neaț și la 3 km de satul Agapia. Mănăstirea a fost construită între anii 1641 și 1643 și are frescele pictate de marele pictor Nicolae Grigorescu. Peisajul este unul incredibil de frumos și mai mult decât atât, vei fi impresionat/ă de cele peste 100 de case călugărești din afara incintei mănăstirii.

moldova_-_manastirea_agapia_-_09.08.2008_004

  • Muzeul de Istorie și Arheologie

În Piatra Neamț poți vizita Muzeul de Istorie și Arheologie. Acest muzeu a fost înființat în anul 1934 și prezintă cu mândrie evoluția comunităților umane din zonă. În celebrul muzeu de la Piatra Neamț sunt prezentate cele trei faze ale evoluției Culturii Cucuteni. Muzeul se mândrește cu piese care aparțin Tezaurului patrimoniului cultural național – Tezaurul de la Rădeni, Vasul cu colonete de la Izvoare – Piatra Neamț, Hora de la Frumușica și Soborul Zeițelor.

IMG_0763

  • Lacul Cuejdel

Lacul Cuejdel mai este regasit și sub denumirea de Lacul Crucii, deoarece are forma de cruce. El este unul dintre cele mai mari lacuri de baraj natural din Europa și are o suprafață de apoximativ 150 ha. Adâncimea medie a lacului este de 10 m. Peisajul este unul deosebit datorită faptului că lacul este plin de trunchiuri de copaci care străpung apa.

05-drumetie-lacul-cuejdel

Acestea sunt alte trei obiective turistice care merită vizitate. Dacă ajungi prin zona Ceahlău – Durău, te așteptăm și pe la Casa Marica pentru a te încânta cu o atmosferă liniștită și peisaje de vis.