By Olivia Pasniciuc / 28th martie, 2016 / Turism

Am spus-o și o mai spunem – România este o țară deosebit de frumoasă, o țară cu obiective turistice care trebuie vizitate măcar o dată în viață.

Astăzi aducem în discuție o parte a țării deosebit de frumoasă și anume zona Maramureșului. Aceasta zonă este plină cu obiective turistice deosebite, obiective turistice care își așteaptă vizitatorii cu drag.

  • Cimitirul Vesel de la Săpânța

Când ne gândim la Maramureș, nu putem să nu ne gândim la celebrul Cimitir Vesel. Acesta a început să existe pe la mijlocul anului 1930, atunci când Stan Ion Pătraș a început crearea crucilor cu mesaje amuzante. Stan Ion Pătraș a fost sculptor, pictor și poet și a creat în 50 de ani sute de cruci. Acesta s-a stins din viață în anul 1977, însă ceea ce el a început a continuat să existe prin mâna ucenicului său Dumitru Pop Tincu. Crucile sunt inscriptate cu mesaje amuzante ca: „Sub această cruce grea/ Zace biata soacră-mea/ Trei zile de mai trăia/ Zăceam eu și citea ea./Voi care treceți pe aici, Încercați să n-o treziți/ Că acasă dacă vine/ Iarăi cu gura pă mine/ Da așa eu moi purta/ Că-napoi n a înturna/ Cei care citiți aici/ Ca mine să nu pățiți/ Soacră bună vă găsiți/ Cu ea bine să trăiți.” 

cimitirul-de-la-sapanta-04

Cimitirul Vesel de la Săpânța poate fi vizitat zilnic între orele 10.00 și 18.00, iar taxa de intrare este de 2 lei pentru copii și 4 lei pentru adulți.

  • Bisericile din lemn

Zona Maramureșului este fascinantă datorită minunatelor biserici din lemn. Acestea sunt o oază de liniște și relaxare. În zona Maramureșului poți vizita biserici de lemn ca: Bârsana, Bogdan Vodă, Budești Susani, Valea Stejarului, Sieu, Surdești, Rogoz, Poienile Izei, etc.

Manastirea-Barsana

  • Mocănița

Când spunem Maramureș, deseori ne vine în minte și Mocănița, celebra locomotivă cu aburi. Inițial, aceasta a fost creată pentru a transporta lemn. Astăzi, pe lângă faptul că ajută la transportul lemnelor, transportă și turiștii dornici să se plimbe cu celebra Mocăniță.

mocanita-valea-vaserului-2

Zona Maramureșului este o zonă frumoasă, o zonă care te va surprinde într-un mod plăcut. Pregătește-ți concediul și optează cu încredere pentru Maramureș.