By Olivia Pasniciuc / 27th septembrie, 2017 / Turism

Una dintre cele mai renumite regiuni turistice din Munții Carpați este Valea Prahovei. Aici zilnic vin o mulțime de turiști care vor să se bucure de aerul curat de munte, de liniște și relaxare.

Valea Prahovei cuprinde o mulțime de obiective turistice care merită vizitate dacă ajungi prin zonă. Iată care sunt câteva dintre ele:

  • Castelul Peleș

Situat în Sinaia, la 44 de km de Brașov, castelul Peleș este unul dinte cele mai deosebite castele din România, dar și din Europa. El a fost construit în perioada 1873 – 1914 și la ora actuală adăpostește Muzeul Național Peleș. De-a lungul timpului el a suferit mai multe modificări, iar forma pe care o are în zilele noastre este cea de la 1914. Dacă ajungi prin zonă se merită să îl vizitezi.

  • Munții Bucegi

Pe partea superioară a Văii Prahovei se află munții Bucegi. Aceștia au o suprafață aproximativă de 300 m² și o altitudine maximă de 2.505 m (Vârful Omu). Munții Bucegi sunt o oază de liniște și relaxare și au numeroase puncte de interes: Pietrele de la Omu, Crucea Eroilor Neamului, Cascada Vânturiș, Portița Caraimanului, Cascada Doamnei, Babele, Sfinxul, Peștera Ialomiței și multe altele. Dacă ajungi în această zonă chiar ai ce să vizitezi.

  • Pârtiile de schi de la Azuga

În curând vine iarna, un motiv de bucurie pentru pasionații de schi. Aceștia se pot bucura de acest sport minunat pe cele mai frumoase pârtii – Pârtiile de schi de la Azuga. Aici vei găsi 7 pârtii cu o lungime de 7 kilometri si 7 instalații de cablu cu lungime totala de 4 kilometri (Telegondola, Teleski Sorica, Teleski Cazacu, Babyski Cazacu, Babyski Sorica, Banda rulanta Sorica și Teleski Sorica Sud (La Stână). Fiecare pârtie în parte are un anumit grad de dificultate și o anumita diferență de nivel. Cel mai mare grad de dificultate se regăsește pe Pârtiile Cazacu și Sorica (dificultate medie), iar cea mai mare diferență de nivel pe Pârtia Sorica, 561 m.

Valea Prahovei e o idee bună pentru orice concediu, indiferent de anotimp, indiferent de stare sau de vremea de afară.