By Olivia Pasniciuc / 26th septembrie, 2016 / Turism

Săptămâna aceasta rămânem tot în România și continuăm să vorbim de orașele impresionante ale țării noastre, despre orașele care merită vizitate măcar o dată în viață.


  • Alba-Iulia

Orașul Alba-Iulia este un oraș renumit care merita vizitat mai ales pentru celebra Cetate Alba Carolina. Atât cetatea, cât și traseul din cadrul ei sunt absolut minunate. Cetatea Alba Carolina a fost construita între 1716 și 1738 și este considerată a fi cea mai impresionantă cetate de acest gen din Europa. În cadrul acestei cetăți pot fi vizitate o serie de obiective turistice printre care amintim: Bastionul Sf. Mihail, Bastionul Trinitarienilor, Porțile Cetății, Palatul Princiar, Catedrala Romano Catolică, Monetăria și multe alte obiective. Totodată, în orașul Alba-Iulia mai poți vizita și Muzeul Național al Unirii, Catedrala Episcopală Ortodoxă Sfânta Treime, Biblioteca Batthyaneum, etc. Vizitează Alba-Iulia și vei rămâne impresionat/ă.

  • Iași

Și Iașul se află în topul orașelor frumoase, a orașelor care merită vizitate. Nu este un oraș deosebit prin modul în care arată, ci e deosebit datorită obiectivelor turistice pe care le are. Dacă ajungi în Iași trebuie să mergi la Palatul Culturii, palat care și-a redeschis de curând porțile. Aici poți vizita cele patru muzee (Muzeul de Istorie a  Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii, Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic al Moldovei), dar și săli celebre ca Sala Voievozilor sau Sala „Henri Coanda”. Tot în Iași se află și celebra Bojdeucă a marelui scriitor Ion Creanga, dar și alte case memoriale – Casa memoriala Mihail Sadoveanu, Casa memoriala George Topârceanu, Casa memoriala Otilia Cazimir, Casa memoriala Nicolae Gane și Casa memoriala Mihai Codreanu. Iașul merită vizitat și pentru frumusețea Grădinii Botanice, dar și pentru alte puncte de atracție turistică: Mănăstirea Golia, Mănăstirea Cetățuia, Parcul Copou, Muzeul Unirii, Piața Unirii, Palatul Roznovanu, Casa Dosoftei, Gradina Palas, etc. Iașul e un oraș care are ce oferi turiștilor.

  • Cluj

Și orașul Cluj se află la loc de cinste. E un oraș extrem de frumos, un oraș demn de a fi considerat unul dintre cele mai frumoase din România. La Cluj poți vizita o serie de palate incredibil de frumoase: Palatul New York, Palatul Szeky, Palatul Rhedey, Palatul Josika, Palatul EMKE, Palatul Justiției, Palatul Telki-Mikes sau Palatul Mikes Janos. Totodată în Cluj pot fi vizitate și câteva Biserici celebre: Biserica Calvaria Mănăștur, Biserica Reformată de pe strada Farkas, Biserica Piariștilor, Biserica Sf. Mihail, Biserica franciscană, Biserica Unitariană, Biserica Sf. Petru și Pavel, Biserica Reformată cu două turnuri, Biserica evanghelică lutherană, Biserica minoriților, Catedrala greco-catolică și Biserica greco-catolică Bob. De netrecut cu vederea sunt și muzeele din Cluj (Muzeul de Artă, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Farmacie, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Botanic, Muzeul Zoologic, etc.), Grădina Botanică și alte locuri minunate.

Se merită să vizitezi România. Mulți străini vin în țara noastră pentru a o vizita. Noi de ce nu am vizita-o mai des?!