By Olivia Pasniciuc / 19th septembrie, 2016 / Turism

Când spunem „vacanță de vis” automat ne fuge gândul la o țară îndepărtată, la un oraș incredibil de frumos, la o zonă cu peisaje de vis, liniște și relaxare.

Sunt însă și persoane care iubesc foarte mult România și reușesc să aibă vacanțe de vis și aici, la noi în țară. Dacă nu îți permiți financiar să vizitezi alte țări, te poți simți minunat și în Romania, vizitând cele mai frumoase orașe din țară. Iată care sunt câteva dintre acestea:

  • Piatra Neamț

M-am bucurat să găsesc orașul Piatra Neamț pe lista celor mai frumoase orașe din țară. E un motiv în plus să te invit pe la Casa Marica. Acest oraș este deosebit prin faptul că poți vizita o mulțime de muzee, lăcașe de cult, edificii culturale, rezervații naturale și bineînțeles te poți bucura de frumusețea muntelui.

  • Timișoara

Un alt oraș minunat este Timișoara. Mulți dintre cei care au vizitat acest oraș au fost de părere că pare desprins dint-o altă lume. Față de alte orașe din România, Timișoara este un oraș mult mai curat și civilizat. Oamenii sunt primitori, zâmbesc mult și te întâmpină cu mare drag. Dacă ajungi prin Timișoara trebuie să vizitezi: Castelul Huniazilor, Parcul Botanic, Domul Romano-catolic, Casa Emmer, Statuia Sfânta Treime, Palatul Marbl, Catedrala Sârbă și multe alte locuri care te vor impresiona într-un mod deosebit de plăcut.

  • Sibiu

Orașul Sibiu este unul dintre cele mai deosebite orașe din țară. E puțin probabil să nu-ți fi dorit să îl vizitezi. Dacă ai fost deja, știi bine la ce mă refer. Dacă nu ai fost încă în Sibiu, trebuie să mergi. Arhitectura orașului este una cu totul și cu totul deosebită, iar dacă ajungi aici trebuie să vizitezi: Turnul Sfatului, Catedrala Evanghelica, Gradina Zoologică, Biserica Romano Catolică, Piața Mare, Piața Mică, Pasajul Scărilor și multe alte locuri renumite pentru frumusețea lor.

Săptămâna viitoare revenim cu alte orașe din România pe care trebuie să le vizitezi.