By Olivia Pasniciuc / 14th iulie, 2017 / Turism

Cei mai mulți dintre noi iubim să ne petrecem timpul în natură, să ne relaxăm și să ne bucurăm de aer curat. Dacă vrei ca anul acesta să respiri un aer curat și să ai parte de liniște și relaxare, îți recomandăm în cele ce urmează câteva Parcuri Naționale incredibil de frumoase.

  • Parcul Național Ceahlău

Cel mai semnificativ masiv al Carpaților Orientali este Ceahlăul. Parcul Național Ceahlău cuprinde o mulțime de atracții turistice pe care trebuie să le vezi dacă ajungi prin zonă: Rezervația Naturală Botanică „Polița cu Crini”, Cascada Duruitoare, Rezervația Științifica Naturală „Ocolașul Mare”, etc. Acest Parc Național are o suprafață de 77, 42 km² si are o mulțime de trasee montane care pot fi practicate de către doritori. Dacă vrei să vizitezi aceste locuri și cauți cazare Ceahlău-Durău, vin-o la Casa Marica.

  • Parcul Național Retezat

Un alt Parc Național care merită vizitat e Parcul Național Retezat. În acest caz, relieful este deosebit, deoarece este relief glaciar format în perioada cuaternară. Aici vei întâlni vârfuri mai înalte de 2000 de metri, 90 de tipuri de plante rare, zimbri, cerbi, capre negre și o mulțime de alte animale sălbatice. Suprafața acestui Parc Național este de 381 km².

  • Parcul Național Călimani

Parcul Național Călimani este deosebit deoarece pe suprafața lui poți întâlni o mulțime de forme de relief: munți, chei, văi, pășuni, poiene, etc. Te vei simți minunat aici și te vei putea bucura cu adevărat de natură. În acest parc poți vizita: Cascada Tihu, Rezervația Geologică Doisprezece Apostoli, Rezervația Iezerul Călimanului și alte obiective turistice care te vor impresiona. Suprafața acestui Parc Național este de 240,41 km².

  • Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș

Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș este renumit mai ales pentru faptul că pe suprafața lui se află cel mai mare lac de munte îndiguit natural din România, Lacul Roșu. În acest parc vei putea vede numeroase animale aflate pe cale de dispariție, dar și o floră bogată. Ca și obiective turistice, cele mai importante sunt: Cheile Bicazului, Cheile Șugăului, Masivul Hășmașul Mare, Piatra Singuratică – Hășmașul Negru sau Avenul Licaș. Suprafața acestui parc este de 65 km².

Aceste locuri sunt minunate și chiar merită vizitate. Dacă le-ai vizitat deja, lasă într-un comentariu pe Facebook impresiile tale.