By Olivia Pasniciuc / 19th iulie, 2017 / Uncategorized

Dacă tot e vara și e cald afară și frumos, ar trebui să ne facem timp să mai vizităm și frumoasa noastră țară. Săptămâna trecută vă prezentam câteva Parcuri Naționale din România. Săptămâna aceasta rămânem tot în mijlocul naturii și vorbim de rezervațiile naturale din România.

  • Delta Dunării

Aflată pe teritoriul județului Tulcea, Delta Dunării este unul dintre cele mai frumoase locuri de la noi din țară. Ea are o suprafață de 5800 km² și este a doua rezervație naturală ca mărime din Europa. Delta Dunării a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1991, deoarece: are ecosisteme caracteristice și conține zone strict protejate, reprezintă un centru regional pentru monitoring, cercetare, educare și instruire asupra ecosistemelor naturale și administrative, reprezintă un simbol pentru conservarea și utilizarea resurselor. Peisajele din Deltă pur și simplu îți taie respirația. Aici găsești peste 7000 de specii de plante și animale. Te contopești cu natura și simți cu adevărat ce înseamnă ea. Din această rezervație face parte și Pădurea Letea. Aceasta este deosebită prin faptul că reprezintă cea mai nordică pădure subtropicală din Europa, fiind formată pe grinduri nisipoase. Aici vei găsi liane din abundentă, stejarul cărunt, plopi albi și negri, 2000 de specii de insecte, vipere de nisip, șoimi și vulturi. Pădurea de la Letea este cunoscută totodată și pentru caii care trăiesc aici în libertate. Dacă ești încă nehotărât/ă în privința destinației de concediu, ia în calcul aceasta variantă.

  • Vulcanii Noroioși

În județul Buzău există o atracție turistică vizitată frecvent atât de români, cât și de către cei din alte țări din întreaga lume – Rezervația naturală Vulcanii Noroioși. Aceasta este unică în țară la noi. Pe un teren agricol vei întâlni cratere mici și vei putea observa cum din pământ erupe o pastă gri și vâscoasă la anumite intervale de timp. Această rezervație naturală se întinde pe 30 de hectare și este cu totul și cu totul deosebită. Pe suprafața ei mai poți întâlni și diverse plante care s-au adaptat zonei, scorpioni și termite.

  • Rezervația naturală Creasta Cocoșului

Această rezervație este mai puțin cunoscută, dar este deosebit de frumoasă. Ea se află în Munții Gutâi, la 35 de km de Baia Mare. Numele îi este dat de faptul că munții din care e formată sunt înguști și zimțați și de la depărtare arată precum o creastă de cocoș. Cel mai înalt vârf al Crestei Cocoșului este de 1450 m. Aici oamenii vin pentru a practica alpinismul și escalada, fiind amenajate 22 de trasee de cățărare.

Dacă vrei să te încarci cu energie, liniște și relaxare, mergi la rezervațiile naturale din România. Și nu uita că liniște și relaxare poți găsi și prin Munții Ceahlău, la Casa Marica.