By Olivia Pasniciuc / 24th ianuarie, 2017 / Turism

Dacă îți place să mergi la munte pentru a face drumeții, trebuie să te informezi în privința traseelor pe care le poți urma. Nu este recomandat să mergi prin locuri necunoscute, ci trebuie să urmezi anumite trasee.

Traseul pe care vrem să ți-l prezentăm astăzi pornește de la Cabana Izvorul Muntelui și se încheie la Cabana Dochia.

Acest traseu are o lungime de 5300 m și o diferență de nivel de 853 m. Gradul de dificultate este unul mediu și traseul poate fi practicat pe tot parcursul anului.

Pentru a parcurge întreg traseul, ai nevoie de aproximativ 3 ore și 30 de minute. Dacă vrei să parcurgi doar o parte din traseu, află că poți face aproximativ 45 de minute de la începutul traseului pana la Curmătura Lutu Roșu, aproximativ 2 ore 45 de minute până la Piatra cu Apă și aproximativ 3 ore până la Pietrele Detunate. Timpul poate să difere în funcție de cât de repede (sau de încet) parcurgi traseul pe care ți-l stabilești.

Dacă parcurgi acest traseu vei fi foarte uimit/ă de frumusețea lui. Dacă ai noroc, pe durata traseului poți vedea cerbul carpatin, care te va impresiona prin eleganța și frumusețea sa.

Flora este impresionantă și ea pe acest traseu. Vei întâlni laricele/zada, un conifer cu frunze căzătoare, dar și alte specii de plante, flori și copaci care te vor încânta și care vor face priveliștea să fie una de vis.

Cu siguranță nu vei regreta dacă alegi să parcurgi acest traseu. Te vei relaxa, te vei bucura de aerul curat de la munte și vei merge acasă încărcat/ă cu energie pentru o bună perioadă de timp.