By Olivia Pasniciuc / 16th martie, 2016 / Turism

Când vine vorba de alegerea destinației de vacanță, de multe ori ne hotărâm greu. Munte sau mare? Deltă sau Maramureș? Un lucru însă e sigur – România are o mulțime de destinații turistice care așteaptă să fie vizitate.

Săptămâna aceasta însă vom vorbi despre munte, mai exact despre posibilitățile de cazare pe care le poți avea dacă mergi la munte.

  • Cort

Multe dintre persoanele care aleg să meargă la munte vor să stea la cort. Experiența pe care o vei avea va fi una plăcută și relaxantă. Dacă vrei ca într-adevăr să stai în mijlocul naturii, cortul este ideal. Însă, în mod clar nu poți sta la cort când e frig afară, fapt pentru care în perioada rece trebuie să optezi pentru o unitate de cazare.

  • Hotel

La munte vei găsi o mulțime de hoteluri, care mai de care mai atractive, cu fel și fel de oferte de nerefuzat. În hoteluri poți avea o mulțime de beneficii, printre care amintim SPA-ul și petrecerile care se dau. Totodată, în hoteluri ai condiții bune, te poți bucura de mese calde și îți poți petrece timpul într-un mod plăcut.

  • Pensiune

Dacă nu ai posibilități financiare foarte mari, poți alege să te cazezi la o pensiune. Sunt pensiuni extrem de frumoase și de curate, pensiuni care te așteaptă să le calci pragul. O problemă ar putea fi faptul că de multe ori pensiunile nu asigură cele 3 mese pe zi. Însă, vei găsi cu siguranță o mulțime de restaurante cu mâncăruri delicioase.

  • Casă de vacanță

Când mergi la munte, te poți caza și într-o casă de vacanță. Sunt o mulțime de astfel de case care pot fi închiriate. Poți merge cu mai multe persoane, nu te deranjează nimeni și ai parte de liniște și relaxare. Dacă ajungi prin zona Ceahlău, nu uita de Casa Marica, o casă de vacanță la care vei vrea să revii cu siguranță.

Când mergi la munte, poți opta pentru una din posibilitățile de cazare de mai sus, însă poți sta și la localnici sau de ce nu la prieteni și rude, dacă ai. Însă, dacă nu vrei să deranjezi pe nimeni și vrei condiții bune, alegi o unitate de cazare despre care ai auzit doar lucruri bune.

Tu alegi unde anume te vei caza. Alege în așa fel încât să ai o vacanță reușită și să te bucuri din plin de aerul curat de munte.