By Olivia Pasniciuc / 3rd mai, 2017 / Turism

Mereu mă cuprinde un sentiment de mândrie când mă gândesc la faptul că țara noastră are atât de multe obiective turistice mult râvnite în întreaga lume – Castelul Dracula, Delta Dunării, Cimitirul vesel de la Săpânța, Sfinxul, Bisericile din lemn din Maramureș, etc.

Astăzi însă nu vă voi vorbi despre cele amintite mai sus, ci despre alt obiectiv turistic la fel de râvnit – Rezervația de zimbri Dragoș Vodă.

În județul Neamț, în comuna Vânători Neamț se regăsește una dintre cele mai mari și mai frumoase rezervații de zimbri din Europa – Zimbrăria Dragoș Vodă.

Aceasta a fost înființată în anul 1968 și inițial a avut nici mai mult nici mai puțin de 3 zimbri. Cu timpul însă ea s-a extins și momentan are aproximativ 30 de zimbri. Doi masculi si cinci femele fac parte din Gradina Zoologică Dragoș Vodă, iar ceilalți din Parcul de Aclimatizare de 180 de hectare. Rezervația de zimbri este cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Neamț.

Dacă ajungi în județul Neamț, fă și tu o vizită și bucură-te cu adevărat de tot ce a lăsat natura. Parcul în care se află zimbrăria poate fi vizitat atât iarna, cat și vara. Iarna programul de vizitare este de la 08.00 la 16.00, iar vara de la 08.00 la 18.00. Mai poți vizita aici și Muzeul Zimbrului, dar și Pasarela suspendată de pe care poți vedea frumusețea faunei și a vegetației.

Județul Neamț oferă o mulțime de obiective turistice care-și așteaptă turiștii.

Nu-ți fă griji în privința locurilor de cazare, deoarece acestea sunt numeroase. Și nu uita de Casa Marica, în cazul în care ajungi în zona munților Ceahlău si cauți cazare Ceahlău. Nu avem zimbri, dar avem peisaje de vis, liniște multă și o gazda primitoare.