România este o țară deosebit de frumoasă. Fiecare zonă în parte are o mulțime de obiective turistice care merită vizitate. Casa Marica este situată în zona Masivului Ceahlău, fapt pentru care obiectivele turistice pe care ți le vom propune noi sunt din această zonă.

Având în vedere faptul că Masivul Durău este situat într-o zonă rurală, ai marea plăcere de a lua contact cu obiceiurile și tradițiile din această minunată zonă. În unele zone, aceste tradiții și obiceiuri s-au păstrat exact așa ca în trecut, fără influențele lumii moderne în care trăim. Acesta este un motiv în plus pentru care ar trebui să ne vizitezi.

Dialectul moldovenesc, arhitectura deosebită, vivacitatea tradițiilor și frumusețea portului te fac să te întorci în timp, să fii cu gândul la societatea arhaică românească.

În satele mici din zona Masivului Ceahlău, chiar dacă au apărut unele influențe moderne în arhitectură, aceasta este totuși păstrată în forma inițială, așa cum este în satul Pârâul Mare. În gospodăriile oamenilor, casele sunt construite în cea mai mare parte din lemn, având acoperiș din șindrilă, în patru ape. Ca odinioară, la casele mai vechi acoperișul este prelungit până aproape de pământ pentru că trebuia să adăpostească acea încăpere cunoscută sub denumirea de șandrama sau dolie. Astăzi însă, șandramalele la multe dintre case s-au transformat treptat în bucătarii de vară.

Gospodăriile oamenilor din zona de munte și-au păstrat particularitățile și se pot observa acareturi specifice zonei.

În continuare, îți propunem o listă ce cuprinde o serie de obiective specifice zonei Masivului Ceahlău. Cel mai bine ar fi să ai la dispoziție o mașină, deoarece unele distanțe sunt destul de lungi.