În cimitirul satului Bistricioara se află un obiectiv turistic deosebit și anume biserica de lemn. Biserica se află pe un platou în afara satului. Ea este un frumos monument istoric ce are hramul de „Sfinții Voievozi”.

Scurt istoric

Biserica din lemn din Bistricioara a fost construită de către enoriași în anul 1775. Nu există un document oficial care să menționeze acest lucru, dar se presupune că ea a fost ridicată, la fel ca și Biserica de lemn din Ceahlău, de către ardelenii care au trecut munții spre Moldova. În anul 1831, această biserică a fost reconstruită.

Descriere

Biserica din Bistricioara este mai deosebită prin faptul că are turnul separat, ea fiind construită pe un plan în formă de cruce. Acoperișul bisericii este construit în patru ape, absidele laterale sunt în formă de pentagon, iar absida altarului are o fereastră în ax. Picturile de pe peretele din partea nordică îi dau bisericii un aer cu totul aparte. Se presupune ca acest perete a fost pictat de către un localnic, deoarece  adoptă un stil popular plin de naivitate și o fecundă imaginație. Picturile înfățișează cele trei părți ale Bibliei care descriu Lumea de Apoi: Sânul lui Avram, Raiul și Iadul.

Peisajul din fundal al bisericii este unul foarte plăcut. El te relaxează și te face să uiți de griji. Dealurile împădurite desenate atât de frumos de fiecare anotimp în parte și zidul secund din piatră așezat ca un zid protector pe lângă cimitir, dau acestui loc un aer deosebit.

Atât localnicii, cât și turiștii spun că slujbele care se țin la această biserică sunt de neuitat. Ele au un farmec aparte care te lasă fără cuvinte și care te fac să te gândești la modul în care treci prin această lume. Martore la trecerea prin viață stau crucile albe și cenușii din jurul bisericii, care amintesc mereu de faptul ca prin viață suntem trecători.