By Olivia Pasniciuc / 13th septembrie, 2017 / Turism

Săptămâna trecută am vorbit despre câteva obiective turistice considerate a fi cele mai frumoase din România. Dacă vrei să vezi care sunt cele de săptămâna trecută, click aici. Însă, ele sunt mult mai multe și în această săptămână continuăm să vorbim despre altele.

  • Mănăstirea Voroneț

Mănăstirea Voroneț este una dintre cele mai cunoscute și mai frumoase mănăstiri din România. Ea este renumita mai ales pentru „albastru de Voroneț”. Mănăstirea Voroneț mai este cunoscută și sub numele de Capela Sixtină a Estului și este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale lui Ștefan cel Mare. Ea a fost ridicată în anul 1488, în doar 3 luni si 3 săptămâni.

  • Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana este un lac unic în România, el fiind singurul lac vulcanic de la noi din țară. Acest lac se alfa în județul Harghita, în masivul Ciomatu. Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 946 de metri si este așezat pe fundul vulcanului stins Ciomatu Mare. Lungimea acestui lac este de 620 m, lățimea maximă de 460 m, adâncimea maximă 7 m și suprafața 19, 5 ha. Peisajul este absolut superb și se merită să vizitezi un astfel de loc frumos și liniștit.

  • Castelul Huniazilor

Cunoscut și sub denumirile de Castelul Corvinelor sau Castelul Hunedoarei, acest castel este regăsit în Top 10 destinații de basm din Europa. El a fost construit atât cu funcție civilă, cât și militară, în secolul al XV-lea, de către Ioan de Hunedoara. Acest castel este impunător și are o multitudine de turnuri, bastioane și un donjon. La ora actuală, acest castel poate fi vizitat ca și muzeu și de multe ori aici sunt organizate tot felul de evenimente cultural-artistice și nu numai.


Toate aceste obiective turistice te așteaptă să le vizitezi. Poate e momentul să te bucuri mai mult de țara frumoasă pe care o avem.
Tu ce locuri frumoase din România cunoști?